Žitné Centrum
Kontakt RSS

Babiččina volba Žitná chlebová

Babiččina volba

Žitná mouka je určena pro výrobu domácího chleba a pečiva chlebového charakteru, perníků a je také využívána na výrobu těstovin. Z žitné mouky se vyrábí také chlebový kvas.

Žitná mouka obsahuje pestrou škálu minerálních látek a zlepšuje i stravitelnost výrobků. Celožitné těsto je hutnější než pšeničné a je potřeba počítat s tím, že špatně kyne. Celožitné pečivo doporučujeme péci ve formě.

TIP:

zkombinujte žitnou mouku s pšeničnou chlebovou moukou v poměru, který si sami určíte a získáte tak různé varianty chlebového těsta.

Upečte si chléb

Na zadní straně chlebových mouk najdete recept na chléb. Vyzkoušejte recept od Babiččiny volby!

Upečte si chléb

Více info na www.babiccinavolba.cz

Líbil se vám článek? Podpořte nás a podělte se o něj s přáteli. Nebo napište komentář, i to nám udělá radost!
Doporučte článek Facebook Twitter Google Email

Komentáře
k článku

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

  1. Dobrý den.Podle receptu je uvedeno 25 g droždí. Mohu použít sušené a kolik? Děkuji.

Mohlo by vás zajímat

Nové perspektivy mlýnské výroby?

Babiččina volba Žitná chlebová

Předměřické žitné mouky

Předměřické žitné mouky

Facebook
STUDIO SYNAPSE Handcrafted with love by STUDIO SYNAPSE
Znak mlynářů
Podnikatelský svaz pekařů a cukrářů v České republice
Žitné Centrum