Žitné Centrum
Kontakt RSS

Žitné halušky se zelím a tempehem

Recepty Recepty z žita
Líbí se vám článek? Podělte se o něj...

(6 porcí | 35 minut)

Suroviny:

  • 1 uzený tempeh
  • 4 cibule
  • 100 ml slunečnicového oleje
  • 600 g kysaného zelí
  • lžička drceného kmínu
  • 2 lžíce Würzlu
  • 1 lžíce třtinového cukru

Těsto

  • 650 g žitné celozrnné jemně mleté mouky
  • 200 g Hrašky na zahušťování
  • 1 l vody
  • lžička soli

Postup:

1. Ve větší míse rozmíchejte metličkou hrašku, sůl a vodu. Přisypávejte žitnou mouku a vytvořte hustší těsto.

2. Těsto protlačte přes haluškové síto do vroucí vody a vařte 5–7 minut. Sceďte a propláchněte studenou vodou.

3. Na oleji osmahněte cibuli do zlatova, přidejte nakrájený tempeh a kmín, krátce zasmažte. Třetinu směsi si dejte stranou na ozdobu pokrmu na talíři.

4. Kysané zelí nakrájejte, zalijte 500 ml vody, přidejte Würzl a cukr, krátce povařte. Přidejte halušky, tempeh a promíchejte.

Produkty:

Žitná mouka bio, COUNTRY LIFE, 1 kg
Směs na zahušťování Hraška, CERIA, 250 g
Uzený tempeh bio, SUNFOOD, 190 g

Country Life s.r.o.

Připravil Petr Klíma

Líbil se vám článek? Podpořte nás a podělte se o něj s přáteli. Nebo napište komentář, i to nám udělá radost!
Doporučte článek Facebook Twitter Google Email

Komentáře
k článku

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Mohlo by vás zajímat

Žitné parathy plněné dýní s daly z fazolí mungo a adzuki

Špaldovo-žitný chléb s batátou

Žitné čokoládové sušenky s mořskou solí

Žitný trhanec s bezovým květem a borůvkami

Žitné halušky se zelím a tempehem

Facebook
STUDIO SYNAPSE Handcrafted with love by STUDIO SYNAPSE
Znak mlynářů
Podnikatelský svaz pekařů a cukrářů v České republice
Žitné Centrum