Žitné Centrum
Kontakt RSS

Houbový chlebíček

Houbový chlebíček
Recepty Recepty z žita
Líbí se vám článek? Podělte se o něj...

PENAM - pečivo jak ho máme rádi

Suroviny:

  • 150 g Žitná mouka tmavá chlebová značky Penam
  • 150 g mouky Zlatka značky Penam
  • 1 lžička soli
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 lžičky provensálského koření
  • 1 lžička houbového pesta
  • 300 ml podmáslí
  • 2 vejce
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 10 g pokrájených hub
  • 40 g nastrouhaného parmazánu

Postup:

Do mísy prosejeme mouku, kypřící prášek, sůl a provensálské koření. Do jiné nádoby nalijeme podmáslí a přidáme houbové pesto, olej a rozklepneme vajíčka. Vše promícháme a přidáme k suchým přísadám. Nakonec vmícháme nadrobno nakrájené podušené houby a parmazán. Pečeme při 160°C 50-60 minut. V průběhu pečení kontrolujeme zapíchnutím špejle, zda je chlebíček hotový.

TIP:

máte-li rádi provensálské koření, můžete jím okořenit chlebíček i na povrchu – bude mít ještě výraznější chuť.

Líbil se vám článek? Podpořte nás a podělte se o něj s přáteli. Nebo napište komentář, i to nám udělá radost!
Doporučte článek Facebook Twitter Google Email

Komentáře
k článku

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Mohlo by vás zajímat

Žitné parathy plněné dýní s daly z fazolí mungo a adzuki

Špaldovo-žitný chléb s batátou

Žitné čokoládové sušenky s mořskou solí

Žitný trhanec s bezovým květem a borůvkami

Žitné halušky se zelím a tempehem

Facebook
STUDIO SYNAPSE Handcrafted with love by STUDIO SYNAPSE
Znak mlynářů
Podnikatelský svaz pekařů a cukrářů v České republice
Žitné Centrum