Žitné Centrum
Kontakt RSS

Aroma technologie – AS

Externí články Odborné články
Líbí se vám článek? Podělte se o něj...

Článek společnosti IsernHäger

Produkt vyráběný s touto novou technologií, kdy je žitná mouka a startér rozmíchána s vodou (TA300 = poměr mouka : voda 100 : 200) a zahřáta v zařízení po dobu  3 hodin na  65 °C. Díky tomuto procesu se dosáhne hnědého přírodního zabarvení AromaStück®u a dále je pak dosaženo významné sladko sladové chuťi .  Uvedeného je především docíleno díky tvorbě maltózy v průběhu enzymatické reakce, která probíhá v produkční fázy procesu.  Díky enzymatickému procesu a zahřátí směsi též dochází k vyšší absorpci vody a jejímu pevnému navázání.

AromaStück® s moukou a celým zrnem

Stejným způsobem může být připraven AromaStück® se záměnou mouky za celé zrno, ci olejniny jako je soja, len, sezam atd. . Zde je důležité po produkční fázy zvýšit teplotu na  85°C pro kompletní změknutí a dobrého navázání vody I středem zrna.

Výhody použití  aroma technologie:

  • Stabilita aroma směsi 24 hod. bez chlazeni
  • 48 hodin  s chlazením
  • Prodloužení čerstvosti
  • Výrazné aroma a chuť
  • Možná kombinace s dalšími předstupni
  • Vyšší dosahované výtěžnosti
  • Tvorba unikátních receptur

Výroba AromaStück®

1) Vážení surovin

isernhager-vyroba-01

2) Mísení

isernhager-vyroba-02

3) Zahřívání

isernhager-vyroba-03

4) Vypouštění

isernhager-vyroba-04

Doba enzymatickeho procesu 3 hodiny, při teplotě 65°C.

Možné další suroviny pro výrobu AromaStück®

isernhager-vyroba-aromastuck-01

AromaStück®

isernhager-vyroba-aromastuck-02

Hodnoty konečného Aroma stupně

Výtěžnost TA 300
Stabilita 24 hodin, bez chlazení
Stabilita 48 hodin s chlazením, doba strojního zchlazení – 3 hod ( 65°C -> 12 °C )

Dávkování aroma směsí do těsta

V závislosti na druhu vyrobku:
5 – 25% mouky v aromasměsi / 100 kg mouky = 15 – 75 kg Aroma směsi/ 100 kg mouky

Příklady použití aromasměsí

isernhager-vyrobky-01

Výrobní zařízení

Solo stroje

isernhager-stroje-01

Automatické systémy

isernhager-stroje-02

Výhody zařízení:

  • Automaticke dávkovani do mísícího centra
  • Možnost vzdáleného servisu včetně technologické podpory
  • Dlouhá životnost a vysoká kvalita strojního zpracování

Garance firmy IsernHäger

Systémy firmy IsernHäger jsou vyvinuty technologickými odborníky. Hlavní důraz klademe na perfektní funkci, spolehlivost, bezpečnost a hygienu provozu.

Líbil se vám článek? Podpořte nás a podělte se o něj s přáteli. Nebo napište komentář, i to nám udělá radost!
Doporučte článek Facebook Twitter Google Email

Komentáře
k článku

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Mohlo by vás zajímat

Přístroje Falling Number

Moderní trendy ve vybavení pekáren

Výroba chleba od A do Z

Aroma technologie – AS

Žitné chlebové kvasy – IBF

Facebook
STUDIO SYNAPSE Handcrafted with love by STUDIO SYNAPSE
Znak mlynářů
Podnikatelský svaz pekařů a cukrářů v České republice
Žitné Centrum