Žitné Centrum
Kontakt RSS

Moderní trendy ve vybavení pekáren

Externí články Odborné články
Líbí se vám článek? Podělte se o něj...

Článek společnosti TEN ART, spol. s r.o.

Hnětače SANCASSIANO – GENESI

Světoznámý výrobce hnětačů Sancassiano uvedl na trh zcela nový koncept vertikálních hnětačů – GENESI. Tento koncept má několik základních výhod:

  • Dovoluje jednoduchou změnu hnětacích nástrojů. Genesi tedy může být jednospirálový hnětač, dvouspirálový nebo dokonce HYDRA. Lze ho kdykoliv přestavět na jiný typ hnětadel, a to bez nutnosti měnit díže.
  • Míchání těst nyní lze řídit nejen dobou míchání ale i množstvím energie spotřebované na vymíchání těst. Tento revoluční způsob ovládání hnětače umožňuje automaticky korigovat výkyvy v klimatu pekárny a kvalitě surovin.
  • Hnětače GENESI jsou řízeny novou generací dotykových počítačů Schneider, které jsou velmi intuitivní a přehledné.
  • Stroje jsou vybavené sofistikovaným autodiagnostickým systémem

tenart-hydra2

Novinkou, která již s úspěchem pracuje v několika českých pekárnách, je hnětač HYDRA GENESI. Je to hnětač se dvěma prostorovými míchadly, které kombinují přednosti kopisťového a spirálového míchání. Výsledkem je vyšší absorpce vody oproti současným technologiím míchání, nízké zahřátí těsta o 1 až 3 ºC, vysoká elasticita těsta a kratší doba míchání, která je srovnatelná s dvouspirálovými hnětači.

Stopkynárny IRTECH – VENDAVAL

Další zajímavé a moderní vybavení pekáren pochází z dílen italské firmy IRTECH, která se specializuje pouze na výrobu zařízení na chlazení, mražení a řízené kynutí. Největším „trhákem“ jsou stopkynárny z modelové řady VENDAVAL.

tenart-vendeval

Jedná se o boxy s kapacitou nejčastěji 1–12 vozíků, které umožňují dle zvoleného programu provést řízené kynutí v rozsahu 6–72 hodin, a to bez zamražení jádra produktu.

Tento systém umožňuje zvýšit kvalitu pečiva (objem, chuťové vlastnosti) díky dlouhému „studenému“ kynutí a zároveň racionalizuje náklady a směnovou náročnost pekařské výroby.

Všechny chladicí a mrazicí systémy vyráběné firmou IRTECH jsou osazovány špičkovými kompresory a výparníky od německé firmy BITZER. Stopkynárny jsou vyrobeny z nejkvalitnějších materiálů, jsou ovládány řídící jednotkou s přehledným displejem a je možné je vyrobit na zakázku, přesně podle potřeb a možností zákazníka.

Samozřejmostí je u naší firmy nejen instalace našimi techniky přímo v provozu, ale i odborná technologická pomoc při implementaci řízeného kynutí do výroby.

Drezírka MIMAC – SUPREMA

Italská firma MIMAC je naším dodavatelem strojů na tvarování trvanlivého pečiva již téměř dvacet let. Díky této kvalitní spolupráci můžeme vidět drezírky MIMAC „v akci“ ve více než padesáti českých pekárnách a cukrárnách. Hitem posledních let je zcela jistě stroj SUPREMA.

tenart-mimac

SUPREMA je univerzální drezírka a strunovka, která je určena pro šíři plechu 400 mm. Samozřejmostí je u SUPREMY možnost výměny násypky s válci na řídké a husté hmoty, rotace trysek (pomocí speciálních, naší firmou vyvinutých trysek zvládne i větrníky) a navíc má možnost tvarování vícevrstvých cukrářských produktů díky možnosti klesání stolu během dávkování.

Stroj je vybaven řídicím počítačem s pamětí pro 200 programů s barevnou dotykovou obrazovkou. Poměr kvality a variability stroje a ceny je bezkonkurenční.

MONSUN systém – DEBAG

Již v roce 1936 přišel pan Linder s inovativní myšlenkou změnit systém proudění vzduchu v peci.

tenart-monsun

Německá firma DEBAG postupem času zdokonalila tuto osvědčenou technologii pečení prostřednictvím pomalého proudění horkého vzduchu, založenou na principu středového tepelného výměníku a dvou válcových ventilátorů s pravidelnou změnou směru otáčení. DEBAG zapracoval výjimečný a léty ověřený princip pečení do moderní boxové pece a výsledkem je pec MONSUN, která spotřebuje méně energie a zajistí vysokou kvalitu pečení všech druhů pekařských a cukrářských výrobků.

Jedinečný systém MONSUN můžeme najít i u etážových pecí nebo dokonce u malých pecí do prodejny. Od letošního roku zastupuje společnost DEBAG na českém pekařském trhu naše firma.

Líbil se vám článek? Podpořte nás a podělte se o něj s přáteli. Nebo napište komentář, i to nám udělá radost!
Doporučte článek Facebook Twitter Google Email

Komentáře
k článku

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Mohlo by vás zajímat

Přístroje Falling Number

Moderní trendy ve vybavení pekáren

Výroba chleba od A do Z

Aroma technologie – AS

Žitné chlebové kvasy – IBF

Facebook
STUDIO SYNAPSE Handcrafted with love by STUDIO SYNAPSE
Znak mlynářů
Podnikatelský svaz pekařů a cukrářů v České republice
Žitné Centrum